Skip to main content

På den igen! Denne gang med Damaskus kokkeknive i VG10 stål og G-10 komposit håndtag

– Sponsoreret indhold

Jeg kan ikke sidde stille.. Jeg er på den igen… Denne gang har jeg startet en webshop med damaskus kokkeknive i den allerbedste kvalitet. Jeg har søgt producenterne tøre, og endelig fundet den helt rette til at producere mine kokkeknive, i den helt rigtige stil og i den helt rette kvalitet. Det er nemlig vigtigt at vi bruger både materiale og en produktionsmetode er der up-to-date og miljøvenlig. Det fede er at disse knive kan holde praktisk talt for evigt.. Altså ikke for evigt, for evigt, men du ved – lang tid nok til at du aldrig vil skulle skifte den ud. Hvis du altså behandler dem ordentligt og sørger for at slibe, pudse og polere. Sådan er det jo med mange ting, men man ser alligevel tit at tingene forgår hurtigere end forventet, og så står man der og skal købe ny støvsuger, TV, barbermaskine eller noget andet.

Besøg webshoppen med knivene i VG10 stål her →

Damaskus VG10 stål i knivsbladet

Jeg har sørget for at kokkeknivene bliver produceret i det rigtige materiale, og jeg vil gerne forklare hvorfor at netop VG10 er det rigtige valg. VG10 stål, også kaldet carbon-stålet, er rigtig godt til knive fordi kniven kan holde sin skarphed i rigtig lang tid, og fordi at kniven kan blive rigtig skarp. Årsagen til dette skal findes i knivens hårdhed. Man måler knives hårdhed i HRC skalaen, og VG10 ligger med en hårdhed på ca. 62 på denne HRC-skala. Den høje hårdhed gør at kniven er lettere at slibe i en meget skarp vinkel – faktisk helt ned til ca. 15 grader kan kniven slibes. Det kan være svært for dig selv at slibe kniven i lige præcis 15 grader, men så længer du ligger nogenlunde i omegnen deraf. Ellers vi jeg anbefale at bruge en professionel sliber. Derudover gør den høje hårdhed også at kniven forbliver skarp i længere tid, da stålet simpelthen er så hårdt, at der skal mere slid til, og flere slag til før kniven bliver sløv.Det er dog ikke kun fordele at have hårdt stål.. F.eks. vil knive i hårdt stål have lettere ved at knække hvis man f.eks. taber dem, end europæiske knive der typisk ligger med ca. 55 på HRC skalaen, der blot bøjer i stedet. Knive med VG10 stål er også sværere at slibe, og man skal derfor f.eks. have et diamant pulver dækket strygestål for at rette de små ujævnheder i knivsæggen ud.